• EN
  • DK
  • FR
  • DE
  • NL
  • Italiano
  • החופשה שלכם בלבה של איטליה היפה

ANTICA
TENUTA LE PIANE

Antica Tenuta le Piane ligger I hjertet af Marche Regionen. Nærmeste byer er Amandola og Sarnano. Takket være sin placering grænser hele 3 provinser, Ascoli, Macerata og Fermo op til området og fra la Tenuta når man derfor en lang række seværdigheder af kunstnerisk og kulturel interesse.SIBILLINI BJERGENES NATIONALPARKThe Sibillini Mountains National Park Sibillini Bjergenes Nationalpark dækker et område på mere end 70 tusinde hektar og i området mellem Umbrien og Marche.
Nationalparken blev grundlagt i 1993. Den karakteriseres af mange bjergtoppe på over 2000 m, hvoraf det højeste er Mount Vettore ( 2476 meter).

På østsiden af bjergene i Marche er der dale og floderne Aso, Tenna og Ambro, der sammen med Nera fra vestsiden danner nationalparkens flodsystem. Der er også 2 søer Fiastra (en kunstig anlagt sø) og Pilato der ligger 1940 meter over havets overflade neden for toppen af Mount Vettore.
Der er en overflod af forskellige træsorter blandt andet frynseeg, bjerg ahorn, kastanje og bøg.

Der er mere end 50 forskellige slags pattedyr, heriblandt ulve, pindsvin, svaler, sneulve og rådyr. Der er 150 forskellige fuglearter, blandt andet kongeørn, ugler, spurvehøgh, spætte og bogfinke.


På anmodning kan der arrangeres udflugter til en lang række spændende destinationer i området:
-En tur til Lake Fiastra
-En tur til Pilatus Søen
-En tur til Mount Sibilla ( stedet hvor legenden stammer fra)
-En tur til Mount Vettore ( SIbillini Bjergenes højeste bjergtop)

Der findes guider i området, der kan forestå længere vandringer i bjergene.
Få yderligere info på www.sibillini.net
Her kan man også finde kort m.v. over Sibillini NationalparkenSPORT&SUNDHEDSkiløb
For dem der elsker at løbe på ski er der skiløjper I Sarnano – Sassotetto kun 15km fra Tenuta
Der er syv løjper med ny skihejs til brug for skiløbere på alle niveauer
For yderligere information www.sarnanoneve.it
På den modsatte side Sibillini Bjergene, i Umbrien, er der 14km skiløjper i Ussita-Frontignano Info: www.ussita-frontignano.com

Andre muligheder for at dyrke sport
Svømning. For folk der gerne vil svømme er der svømmehal med 25m bassin i Sarnano 6km fra Tenuta. 
- Tennis. Der er tennisbaner i både Amandola og Sarnano. 
Ridning. I ”Le Querce” staldene, kun 10km fra Tenuta er der mulighed for ridning. 
Cykling. Ejeren stiller mountain bikes til rådighed for gæster, som gerne vil udforske bjerg vejene omkring Tenuta.  
Golf. 25km fra Tenuta i Petriolo er der en 9 hullers golfbane.

Thermal Bath
Der blev etableret Termiske bade I Sarnano I 1933. Der er mulighed for forskellige kure med inhalering, svovlbade og mudderbade, lige som der tilbydes skønheds behandling og genoptræning. Vandet kommer op tre forskellige steder: La Terro, med svovlvand, der anbefales for øre, næse og hals, åndedræt, hud, underliv, mave og lever sygdommeHAVETOm sommeren kan Tenutas gæster nyde “Picenos grønne Riviera”, De smukke strande langs Adriaterhavet. De nærmeste er Porto san Giorgio og Pedaso, ca 50km væk og som nås med vejene 210 og 433.
Porto San Giorgio har den fordel at være en ”Blue Ribbon Beach”, som anerkendelse ikke blot for det rene havvand; men også for interesse og opmærksomhed for lokal beskæftigelse og udvikling af vedvarende turist fasciliteter.
Mindre end 80km væk ligger byen San Benedetto Del Tronto, den mest betydningsfulde by langs Marche Rivieraen, med sin fantastiske ”Palme Riviera”.KUNST OG KULTURAntica Tenuta le Piane ligger I hjertet af Marche Regionen. Nærmeste byer er Amandola og Sarnano. Takket være sin placering med samlingspunkt for de tre provinser Ascoli, Macerata og Fermo er det meget nemt at nå frem til de mange steder med spændende kunst og kultur.INDKØBDesigner udsalg
For dem der kan lide at shoppe er der mulighed for fabriks udsalg fra flere af de store italienske designere, for eksempel:
-Armani ( i Matelica)
-Nazareno Gabrielli ( i Tolentino)
-Tod´s ( i S. Elpido a Mare)
Komplet oversight på:
www.spaccimarche.comMAD og GASTRONOMIProdukter fra egnen
Madvarerne fra egnen omkring Sibellini Natinalparken er influeret af områdets agrikultur og fantastiske svinekødsprodukter. Områdets mest kendte ost er Peccorino men der findes også Ricotta (frisk og modnet), mindre almindelige er gedeoste og forskellige andre typer. Området er særdeles kendt for sine spegepølser, pølser og skinker. Området byder på et stort udbud af æbler, trøfler, champignon, kastanjer, kikærter og bønner. Der fremstilles fremragende honning, brød og bagværk. Der fremstilles to udmærkede lokale likører: Mistra og Vino Cotto.
Mere info på  www.prodottitipicimarche.com

De mest kendte egnsretter:
Olive ascolane : (Grønne oliven fyldt med hakket kød og pølse, dækket med brødkrummer og stegt)
Ciausculu 
Zuppa di cicerchia (gammel opskrift med bønner og kikærter)
Vincisgrassi (lokal ret som lasagne; men med lokal kødsovs lavet af kylling og svinekød)
Porchetta alla marchigiana (ristet svinekødfyldt med vild fennikel, hvidløg, rosmarin, saælt og peber og ristet i tør hvidvin)
Serpe (sød kage fyldt med mandler, chokolade og rom)
Caciuni (sød kage i lag med pecorino ost)
Ciambelle al mosto (bagt doughnut formet kage med vindrue likør)Vin
Blandt områdets mange vine (doc og docg) er de mest kendte Verdicchio fra Metallica, Faleria fra Colli Ascolani, Rosso Piceno og den mousserende Vernaccia fra Serrapetrona.