• EN
  • DK
  • FR
  • DE
  • NL
  • Italiano
  • החופשה שלכם בלבה של איטליה היפה

ANTICA
TENUTA LE PIANE


History of Tenuta le Piane

De Le Marche-tak van de familie Pasqualetti Ricci

behoort tot een oud en adellijk geslacht, afkomstig uit de Noord-Italiaanse stad Ferrara. Onder de voorvaderen waren vele ridders, rechters en priesters. Michele was de persoonlijke priester van koning Roberto van Napels; in de vijftiende eeuw regeerde Leo over de stad Ficarolo; en in 511 bouwde Zenone, de Heer over het Fort, de kerk 'Spirito Santo' in Ferrara.
In de zeventiende eeuw kwam Luigi, aan het hoofd van een leger, naar Le Marche om de stad Amandola bij te staan in de strijd tegen Montefortino. Nadat Luigi de lange oorlog als winnaar besliste, regeerde hij over de stad en bouwde hij een fort boven op de pre-Romeinse stadsmuren. Zijn nazaten namen bezit van het veroverde grondgebied en gingen de landerijen en bosgebieden bewerken.Alessandra
is de laatste drager van de familienaam. Zij woont met haar zoon Luigi in de 'Villa di Caccia', op het landgoed La Tenuta. Omringd door eeuwenoude bomen, heeft het zeventiende- eeuwse huis over de jaren gastvrijheid geboden aan vele vrienden en bekenden, waaronder de schilder Luigi Fontana (1827-1908), een bekend kunstenaar, die ook werkte voor het Vaticaan in Rome. Fontana beschilderde de plafonds en muren van 26 kamers met fresco's. De meeste opmerkelijke is de rood en blauwe slaapkamer met jachtscènes en symbolische afbeeldingen van oorlog en vrede.

Tenuta le Piane today

Vanaf 1996 heeft Alessandra
restored the old buildings around the villa into holiday accommodation, respecting the fabric of the original buildings and their history. The apartments are all named after local trees and plants. Tenuta Le Piane, has been in the Pasqualetti Ricci family since the 1700's. It is 700 metres above sea level, near the village of Taccarelli, in the National Park of the Sibillini Mountains, in an area well connected to the principal roads of the region, a few kilomtres from two beautiful medieval centres; Amandola and Sarnano.

La Tenuta
omvat meer dan 150 hectare terrein met fascinerende uitzichten op de omringende natuur. Eeuwenoude paden doorkruisen de oude bossen en geven zo uitstekende mogelijkheden om te genieten van de grote natuurlijke rijkdom van dit gebied. Langs deze paden bevinden zich diverse jachthutten, die zijn gerestaureerd met behoud van de originele open haarden en die gasten de mogelijkheid bieden om uit te rusten onder de pergola’s of te picknicken aan de tafels, omgeven door machtige bomen. In de bossen zijn vele dieren te zien, zoals herten, wilde zwijnen, eekhoorns, marters en vossen.Het Nationale Parkis gesitueerd tegen het decor van het Sibillini gebergte, dat een betoverend panorama biedt (met onder meer de 2.400 meter hoge Azzurri Berg). Hier woonde eens de mysterieuze zieneres Sibilla Appenninica, die haar naam heeft gegeven aan deze bergtoppen. Het Nationale Park heeft tal van schitterende vergezichten en wordt bevolkt door onder meer de Apennijnse wolf en de steenarend, die heerst over de met sneeuw bedekte toppen, een wereld vol van mythen en legenden.